Premierul britanic a dezamagit asteptarile iar Lira a batut recordul ultimilor 9 ani

Asteptarile pe noutatea emisa de majoritatea surselor financiare de informare, precum ca premierul britanic, Theresa May, v-a tine un discurs agresiv la tema metodei de parasire a UE, nu s-au adeverit. Cu toate ca ea a mentionat ca Marea Britanie va parasi piata unica europeana, ulterior vor „cauta cel mai mare acces posibil la ea printr-un acord de liber schimb nou, cuprinzator si ambitios”. Totusi acordul final cu privire la iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana va fi votat in martie de Parlament – Camera Comunelor si Camera Lorzilor. Aceasta decizie a fost primita pozitiv de participantii pietei valutare, eventual cotatia GBP/USD a inregistrat cea mai buna zi din anul 2008 si anume apreciindu-se aproape cu 3% (360 puncte).

Totusi acum spiritele sau mai calmat. Odata ce cotatia GBP/USD a ajuns in aceeasi zi la nivelul preturilor maximale din aceasta luna 1.2410-1.2435, traderii si-au inchis partial pozitiile pe cumparare si graficul s-a respins imediat in jos. Acum vedem ca s-a respins si de la linia canalului descrescator din care a iesit recent, deci, practic comportamentul graficului a revenit la regulile analizei tehnice.

Nu uitati sa monitorizati evenimentele principale din Calendarul Economic pentru a fi mereu la curent cu sentimentul pietei.

 

Daca tranzactionati la noutati, atunci faceti cunostinta cu

Setările de Protecție împotriva Volatilității

 

Daca sunteti nou in domeniu, testati tranzactionarea fara riscuri pe un Cont Demonstrativ Gratuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.