Analiza Tehnica Forex, CFDs – EURUSD: Maximizează profitul si minimizeaza riscul in tranzactionare cu noile Linii Inteligente

Conform graficului de mai sus, am inițiat o poziție de cumpărare (long) EurUsd în zona 1.1300, după ce prețul a recuperat linia inferioară a canalului ascendent în care evoluează.

Rețineți că atunci când prețul recuperează o linie de trend, probabilitatea de creștere este mai mare decât probabilitatea de scădere după străpungere.

Suplimentar, trendul intermediar este ascendent, iar declinul recent este o corecție minoră la 1/4 sau 25% din trend, respectiv 3/8 din ultimul impuls.

Minimizarea riscului (SL)

Cu noile Smart Lines din platforma MetaTrader 4 Supreme Edition (click pentru download) putem utiliza liniile orizontale și liniile de trend ca Stop Loss parțial sau total. În această tranzacție, 60% din volum va fi închis dacă prețul revine în zona minimului anterior (poate fi plasată șu ușor sub prețul minim), iar 40% dacă atinge o linie paralelă cu cea a canalului ascendent. Pe măsură ce prețul avansează, linia de trend ce acționează ca Stop Loss (roșie) poate fi mutată în apropierea canalului ascendent (Stop Loss pozitiv).

Maximizarea profitului (TP)

Cu noile Smart Lines din platforma MetaTrader 4 Supreme Edition (click pentru download), putem utiliza liniile orizontale și liniile de trend ca Take Profit parțial sau total. În această tranzacție, în cazul unei evoluții pozitive, 30% din volum va fi închis dacă prețul atinge linia intermediară a canalului ascendent (albastră), 30% dacă atinge extensia 125% a trendului (prima linie verde de rezistență), 20% dacă atinge zona de supracumpărare a canalului (albastră) și 20% dacă atinge extensia 150% a trendului (a doua linie verde de rezistență). Suplimentar, putem plasa linii verticale care vor acționa ca Take Profit parțial sau total (la finalul zilei, la finalul săptămânii, înaintea unui eveniment).

Ce sunt liniile inteligente (Smart Lines)

Smart Lines utilizeaza liniile de trend, liniile orizontale si verticale trasate pe grafic cu rol de Stop Losssau Take Profit total sau partial pentru pozitiile deschise. Cele 3 functii principale:

  • Linia de trend poate fi Stop Loss si/sau Take Profit dinamic
  • Ordinul poate fi inchis partial la diferite preturi (cand atinge diferite linii de trend) sau linii orizontale (cand atinge diferite praguri de suport sau rezistenta).
  • Ordinul poate fi inchis total sau partial pe baza factorului Timp (de exemplu la inchiderea zilei, înaintea unui eveniment sau la expirarea unui ciclu de timp).

In exemplul de mai sus sunt doua linii de trend, una pentru Stop Loss (100% din ordin) si una pentru Take Profit (50% din ordin). Suplimentar, este si o linie verticala care va inchide pozitia daca pretul nu atinge una dintre liniile de trend până în acel moment (poate fi optimizată la minut).

Practic, orice linie de trend disponibila in platforma MetaTrader 4 (trendline, horizontal line, vertical line) poate fi utilizata ca Stop Loss, Take Profit sau Close (total sau partial ca % din volum sau valoarea fixă in subdiviziuni ale ordinului).

Nicio altă versiune MetaTrader nu oferă un sistem atât de avansat de administrare a tranzactiilor.

Obține un trial gratuit de 30 zile (cont demo) sau acces permanent (cont real).

Cum tranzactionezi cu liniile inteligente (Smart Lines)

  • Insteaza plugin-ul Supreme Edition (click pentru download) si arunca MiniTerminal peste grafic, din Navigator, sectiunea Expert Advisor. Activeaza AutoTrading!
  • Traseaza o linie de trend, o linie orizontala sau una verticala
  • Apasa tasta Alt cand o selectezi (click pe linie)

O fereastra precum cea de mai jos apare pe grafic:

Poti alege toate pozitiile de cumparare, toate pozitiile de vanzare sau un anumit ordin (Close), rolul liniei selectate, fie ea de trend, orizontala sau verticala (S/L – T/P) si modul in care se va face inchiderea, adica partial sau total (Volume).

Testeaza MiniTerminal si alte functii exclusive, gratuit si fara risc timp de 30 de zile.

Tranzacționează EurUsd și alte instrumente financiare în cele mai bune condiții.